dinsdag 1 januari 2019

De nieuwe wereldSeptember 2018

Als ik voor het eerst met Michael de Prénatal inloop, staat bij de ingang in grote letters geschreven: 'Welkom, in onze wereld'. In eerste instantie begrijp ik dat niet helemaal, er is maar één wereld, toch? Eén aarde, waar we met zijn allen deel van uitmaken. Maar al na een paar minuten binnen, begin ik deze boodschap te begrijpen. Want, waar ik op het gebied van zwanger (proberen te) worden van alle ins en outs op de hoogte ben, zoveel nieuwe informatie is er ineens als je het dan 'ineens' ook echt bent.

Ik weet alles over welke hormonen je waarvoor moet spuiten, welke bijwerkingen ze hebben, op welke dagen je een echo krijgt om te kijken of de baarmoeder klaar is voor een terugplaatsing. Ik weet zelfs per ziekenhuis op te noemen welke tijden het meest gangbaar zijn voor welke behandeling. Maar vraag me wat je nodig hebt om een wiegje op te maken, welke kruik het beste is en wat je nu wel of niet echt nodig hebt voor als de kleine er straks is, en ik heb werkelijk waar geen idee. Niet zo verkeerd dus, om 'de nieuwe wereld' eens even in te lopen.

Het probleem van 'de nieuwe wereld' is alleen, net zoals bij 'de oude wereld', dat deze net zo commercieel is en dat iedereen je dingen aan probeert te smeren. Want, waarom zou je een perfect leuk commodemandje van twee euro kopen, als ze er ook voor 20 euro zijn?  Maar dan hebben ze aan mij een verkeerde, want daar heb ik nu net niet zo heel erg behoefte aan. Gelukkig zijn Michael en ik bewapend met een praktisch lijstje van de kraamzorg, waar alleen op staat wat je écht nodig hebt in 'de nieuwe wereld'. Al is het natuurlijk ook best leuk om daar soms even vanaf te wijken, want 'Dat jasje kunnen we natuurlijk echt niet laten hangen! En kijk eens hoe leuk, die slofjes!'  

Na een paar uur door de winkel slenteren en wat discussie over welke (molton)hoezen je nu precies nodig hebt voor het bedje, stappen we bepakt en bezakt weer in de auto. Mét een nieuwe Dikkie Dik knuffel op het dashboard. (Nee die stond niet op het lijstje, ja die heeft ze wel echt nodig). We gaan op weg, terug naar huis, waar we stukje bij beetje toewerken naar het introduceren van 'de nieuwe wereld' in onze nu nog 'oude wereld'. 

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk heerlijk heerlijk om mee bezig te kunnen zijn.
    Ik heb ook heel vaak heel nuchter gedacht met spulletjes. Om dan af en toe lekker los te gaan met kleertjes en leuke dingen. Wat een genot om mee bezig te mogen zijn hè. 💖

    BeantwoordenVerwijderen